news Image
2016.06.06
20:00
| A A A
Bilsəniz ki, "fri" nədən hazırlanır, bir də yeməzsiniz!

Ancaq yenə də əhali bu tip ayaqüstülərə üstünlük verir.


Bu qidanın tərkibində karbohidrat və yağ olmasına baxmayaraq orqanizmə xeyirli olan lif yoxdur. Ona görə də yedikdən 1-2 saat sonra güclü aclıq hissi yaradır.


Movqe.az bildirir ki, atv.az fast-food-un gizli qalan tərəfini araşdırıb.


Gəlin diqqət edək, görək "fri" kartof nələrdən ibarətdir.


1. Kartof


2. Raps yağı


3. Hidrogenləşdirilməmiş soya yağı


4. Zəfəran yağı


5. Aromatizator


6. Dekstroza


7. Turş fosfat natrium


8. Demetilpolisiloksan


9. Qızardılması üçün bitki yağı və yuxarıda sadalan inqredientlər qarışdırılaraq kartoflar qızardılır.


Ən təhlükəli odur ki, bunun içinə tret - butilqidroxinon adlı kimyəvi qatqı qatılır. Bu maddənin 1 qramı qusma, ürəkbulanma, qulaqda cingilti yarada bilər. Gündəlik yeyilməsi qətiyyən məsləhət deyil.


Yediyimiz qidalar bizim orqanizmimiz tərəfindən asan sorulmalıdır ki, sonradan fəsadlara səbəb olmasın. Artıq seçim sizindir.

Avqust ayının ən yaxşı futbolçusu

RUSLAN ABIŞOV
43%
DMİTRİ BEZOTOSNI
31%
CERARD PROQNİ
5%
FİLİP OZOBİÇ
21%
1019 səs