Kolbasalarda bağırsaq çopləri aşkarlandı-Özəl
12 Avqust 2013 18:33 (UTC+04:00)
Səhiyyə Nazirliyinin Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəsi
ət və ət məhsullarının labarotor müayinəsini başa çatdırıb.
Mərkəzin Qidalanma şöbəsinin müdiri İmran Abdullayevin Movqe.az-a
verdiyi məluma görə, istehsal və satış müəssisələrindən müayinəyə
103 nümunə cəlb olunub. Labarotor müayinəyə cəlb olunmuş nümunələr
toksiki, bakterioloji və kimyəvi müayinələrdən keçirilib.
Nümunələrin 3-də qeyri-kafi nəticə əldə edilib. Üç kolbasa
məhsulunda bağırsaq çopləri aşkarlanıb. Yerdə qalan 100 nümunədə
isə kimyəvi, toksiki, bakterioloji göstəricilər norma həddində
çıxıb.