Təbii pomidoru QMO məhsuldan necə ayıraq?

25 İyun 2016 17:30 (UTC+04:00)

İstehlakçılar arasında artan narazıçılığa baxmayaraq, yenə də bazara QMO məhsullar gətirilir. Bu qədər insan orqanizminə ziyanları olan məhsulu niyə, hansı səbəbdən bazara çıxarılır?

Movqe.az-ın məlumatına görə, hər bir alıcı bilməlidir ki, satılan məhsulun ən çox 40% QMO məhsullu tərkiblidir. Belə məhsullar gec xarab olduğu, heç bir həşərat toxumadığı, ideal formalarını uzun müddət saxladığı üçün bazara gətirilir. Satışda yumru, parıltılı pomidor varsa, uzaq olun! Həmçinin, pomidor ikiyə bölünərkən tumları yaşıl, ortasında ağ zoğlar varsa, yeyilməsi məsləhət deyil. Təbii məhsul kiçik, parıltısız ölçüdə olmalıdır. QMO məhsul kəsilərkən öz formasını itirmir və şirəsi çıxmır./atv.az/