Harvard qatığın faydasını tapdı
Ağartı məhsulları, daha doğrusu qatığın daha bir faydası tapıldı.
Movqe az ANS PRESS-ə istinadən xəbər verir ki, ağartının
möcüzəvi faydasını Harvard universitetinin alimləri ortaya
çıxarıblar. Aparılan yeni araşdırmaya görə, gündə iki qaşıq qatıq
yemək diabetə yaxalanma riskini 1/5 azaldır. Mütəxəssislər 200
mindən çox qadın və kişinin pəhrizlərini illərlə izləyiblər.
Onlardan 15 minə yaxını bu illər ərzində diabetə yaxalanıblar.
Bundan sonra alimlər onların menyularında pendir, qatıq, süd kimi
məhsulların olub olmamasını müəyyən ediblər. Süd, pendirin
xəstəliyə hər hansı təsirinin olub olmaması bəlli olmasa da, qatıq
diabet rsikini 18 faiz azaldıb. Araşdırmaya rəhbərlik edən
professor Frank Hu qatığın diabetdən qorunmağın ən ucuz və asan
yolu olduğunu deyib. Buna səbəb isə onun tərkibindəki
bakteriyalardır. Belə ki, bu faydalı bakteriyalar metobolizmanın
çalışma sürətini tənzimləyir və xəstəliyin qarşısını alır.