Daha çox yemək ,yoxsa çeynəmək ??

1 Mart 2014 17:34 (UTC+04:00)

ABŞ-dakı Prude Universitetindən Richard Mattes və qrupunun etdiyi araşdırma, parçalanma səviyyəsinin qidanın verdiyi enerjiylə əlaqəli olduğunu göstərdi.

Mattes, badamın enerji verən qidaların başında gəldiyini ancaq nə qədər çox qəbul edildiyi deyil, nə qədər çeynənməsinin daha əhəmiyyətli olduğunu vurğuladı.

Araşdırmada iştirakçılar; 10, 25 və 40 dəfə çeynəyərək badam yeddi. İştirakçıların yağ hüceyrələrini parçalama tutumunu müəyyən etmək üçün nəcisləri araşdırıldı və enerji itkisi qiymətləndirilib.

Daha çox çeynəyənlərin bədəninin, kiçik parçaları daha yaxşı "mənimsədiyi" görüldü.

Elm adamları, maksimum E vitamini almaq üçün badam əzməsi və badam yağı kimi qidaların istifadə edilə bilcəyi təklifini irəli sürüb.