Ən romantik yemək

8 Mart 2014 12:34 (UTC+04:00)

Antaliyada fəaliyyət göstərən Erüst Əkinçilik tərəfindən yenilə bilən çiçəklər yaradılır. Antaliyada özəl seralarda çıxarılan yenilə bilər xüsusiyyətdəki çiçəklər, xüsusilə İstanbulun lüks restoranlarından böyük maraq görür.

Çiçəklərdən bəziləri xüsusi souslarda, böyük hissəsi də yemək qablarını bəzəmək üçün istifadə edilir. Şərhlərdə olan yeyinti çiçək istehsalçısı Erüst Kənd Təsərrüfatı İstehsal Marketinq və Ticarət Limited Şirkəti Müdiri Mustafa Erüst, əkinçilik istehsalda davamlı yenilik axtarışı içində olduqlarını ifadə edərək, 1998-ci ildə rəngli Aralıq dənizi marulları istehsalına başladıqlarını, daha sonra mini tərəvəzlərə keçdiklərini söylədi.

Dənəsi ortalama 40-50 qəpik olan çiçəklərin yalnız xüsusi restoranlar üçün çıxarıldığını vurğulayan Erüst, sözlərini belə davam etdirdi:

"Qiymətindən ötəri hər hansı bir marketdə tapma imkanınız yoxdur. Gələn tələblərə görə istehsal edirik. Anadoluya vermirik. Çiçəyin tək bir ədədi az qala bir çörək pulu. Bu səbəblə ən əhəmiyyətli bazarımız İstanbuldakı çox lüks restoranlardır. İzmir və Antaliyada bəzi lüks otellərə də zaman zaman veririk. Çiçəkləri ədədlə satırıq. Normal menyularda tapılmır, aşpazlar xüsusi sunumlarında istifadə edir.