Zəka inkişafında unun faydası

23 İyul 2014 12:07 (UTC+04:00)

Movqe.az-ın xəbərinə görə, UNICEF-in qida sektorunun eksperti Vilma Tyler, un ilə hazırlanan məhsulların uşaqların zəka səviyyələrində artım təmin etdiyini bildirib.

Beynin davamlı qlükozaya ehtiyacı olduğundan taxıllardakı liflər bədəndə qlükozanı nizamlayır. Tərkibindəki B qrup vitaminlər sinir sisteminə müsbət təsir göstərir.


Tyler, həmçinin vitamin və mineralların çatışmazlığından qaynaqlanan qidaların (mikro qidaların) və problemlərin bütün dünyanı maraqlandıran məsələlər olduğunu ifadə edib. Minerallar da vitaminlər kimi orqanizmdə düzgün fəaliyyət imkanı yaradır.


Xüsusilə dəmir, fol turşusu, sink, A və D vitaminləri kimi qida əlavələrinin sağlam insanların yetişməsində xüsusi rol oynadığını bildirib.