Türklərin üstünlük verdiyi 17 qida

27 Sentyabr 2015 18:30 (UTC+04:00)

Türkiyəli sosial tədqiqatçılar Türk xalqının ən çox nə yeyib içdiyini müəyyənləşdiriblər. Tədqiqatlar zamanı ölkə üzrə gündəlik satış müəssisələrindən istehlak edilən və tükədilən qidalara dair hesabatlardan, həmçinin əhali arasında aparılan sorğuların nəticələrindən istifadə edilib.


Movqe.az "Sputnik"ə istinadən türklərin ən çox üstünlük verdikləri qidaları təqdim edir:

1. Ayran


2. Çay


3. Qarpız


4. Şəkər


5. Çörək


6. Alma


7. Pendir


8. Üzüm


9. Qəhvə


10. Şorba


11.Qoz


12. Simit


13.Yemiş


14. İrçal (cem)


15. Xiyar


16. Pomidor


17. Zeytun