Əlaqə Arxiv
news Image
2013.12.24
12:40
| A A A
Hamiləlik vaxtı ləpə yemək alergiyanı azaldır? - FOTOLAR

Movqe.Az "BBC health"ə istinadən xəbər verir ki, əgər analar hamiləlik vaxtı ləpə yesələr, uşaqlarda fındıq alergiyası daha az olacaq. Bu haqda iş, JAMA Pediatriya jurnalında yayımlanıb, 8 mindən çox ana və övladının tərkibində ləpə olan qidalanma pəhrizinin daha sağlam olduğu  müəyyən olunub. Bostondakı Dana-Faber Uşaqlarda Xərçəng üzrə həkim Lindsay Frazierin apardığı araşdırmaya görə, anaları hamiləlik dövründə qoz-fındıq tükədən uşaqların üçdə ikisində  bununla bağlı alergiya demək olar ki, yox səviyyəsindədir. Bu ləpəyə isə, qoz, püstə, badam, yer fıstığı, pekan qozu, fındıq, makadamia və fıstıq aiddir. Müəlliflərin fikirlərinə görə, ləpə yemək gələcək alergiyalardan körpəni müdafiə edir. Qidalanma pəhrizində daha NHS Vəqfi çox ləpəyə üstünlük verilən dieta meyvə və tərəvəz pəhrizindən daha sağlam olduğu iddi olunub. Uşaq alergiya mütəxəssisi dr. Adam Foks "araşdırmanın maraqlı lakin qənaətbəxş olmadığını və daha çox subuta ehtiyac olduğunu" deyib. 



Sizin Reklam Yeriniz