Yağı, suyu və qurudulmuş yarpaqları müxtəlif səhiyyə şərtlərini yaxşılaşdırmaq üçün istifadə edilən nanə indiki vaxtda müasir tibbdə faydaları görülmüş və üzərinə elmi araşdırmalar edilən çox saylı bitkilər arasındadır. Movqe.az xəbər verir ki , gündəlik həyatda saqqızlara, içkilərə, yeməklərə aroma vermək məqsədiylə istifadə edilən nanə həzmsizlik, qaz, həzm sistemi problemləri başda olmaq üzrə bir çox narahatlığın müalicəsində təsirli bir həll olaraq istifadə edilər. Nanə il boyunca tapıla bilər ancaq ən yaxşı və ən güclü nanə isti havada yetişir.
Nanə çayının buxarını nəfəsə almaq burun tıxanıqlığının aradan qaldırar və sinusları açar
Boğaz quruluğuna yaxşı gəlir
Qaz aradan qaldırıcıdır
Öd daşını həll edər
Mədə bulantısını alar
Qusmağın qarşısını
Mədə yamasını azaldır
Həzmə köməkçi olar
Ağız qoxusunu alır
Əzələ ağrılarını yüngülləşdirər
Xroniki ağrını azaldar
Soyuq dəmənin daha tez keçməsini təmin edər
Allergik öskürəyə yaxşı gəlir
Astmaya yaxşı gəlir
Stresi azaldır
Sakinlik verər
Həzimsizliyi aradan qaldırar
C vitamini cəhətdən zəngindir
Antioksidan təsiri vardır
Omega 3 yağ turşusu cəhətdən zəngindir
Nanə Çayı Necə Hazırlanır?
Yeməklərinizdə istifadə edə biləcəyiniz təzə nanə yarpaqlarını əlinizlə 3-4 hissəyə ayıraraq bir nimçəyə yayın və 24 saat gözlədin. 24 saat sonunda yarpaqlar qurumuş və çıtır çıtır olmalıdır . Əgər 24 saat sonunda yarpaqlar tam qurumadıysa 1 gün daha gözlədin. Daha sonra bir dəmlik qaynamış suya 2-3 çay qaşığı qurudulmuş nanə yarpağı ataraq atəşin üzərindən alın. 10-20 dəqiqə arası dəmlənməsini gözlədikdən sonra yarpaqları süzərək çayınızı içə bilərsiniz. Nanə çayına limon yaraşar ancaq daha şirin olmasını istəsəniz yarım çay qaşığı bal əlavə edə bilərsiniz.