Əlaqə Arxiv
news Image
2014.11.02
13:00
| A A A
Xoş ətirli bitkinin sonsuz faydaları

Yağı, suyu və qurudulmuş yarpaqları müxtəlif səhiyyə şərtlərini yaxşılaşdırmaq üçün istifadə edilən  nanə indiki vaxtda müasir tibbdə faydaları görülmüş və üzərinə elmi araşdırmalar edilən çox saylı bitkilər arasındadır. Movqe.az xəbər verir ki , gündəlik həyatda saqqızlara, içkilərə, yeməklərə aroma vermək məqsədiylə istifadə edilən nanə həzmsizlik, qaz, həzm sistemi problemləri başda olmaq üzrə bir çox narahatlığın müalicəsində təsirli bir həll olaraq istifadə edilər. Nanə il boyunca tapıla bilər ancaq ən yaxşı və ən güclü nanə isti havada yetişir.


Nanə çayının buxarını nəfəsə almaq burun tıxanıqlığının aradan qaldırar və sinusları açar

Boğaz quruluğuna yaxşı gəlir

Qaz aradan qaldırıcıdır

Öd daşını həll edər

Mədə bulantısını alar

Qusmağın qarşısını

Mədə yamasını azaldır

Həzmə köməkçi olar

Ağız qoxusunu alır

Əzələ ağrılarını yüngülləşdirər

Xroniki ağrını azaldar

Soyuq dəmənin daha tez keçməsini təmin edər

Allergik öskürəyə yaxşı gəlir

Astmaya yaxşı gəlir

Stresi azaldır

Sakinlik verər

Həzimsizliyi aradan qaldırar

C vitamini cəhətdən zəngindir

Antioksidan təsiri vardır

Omega 3 yağ turşusu cəhətdən zəngindir


Nanə Çayı Necə Hazırlanır?

Yeməklərinizdə istifadə edə biləcəyiniz təzə nanə yarpaqlarını əlinizlə 3-4 hissəyə ayıraraq bir nimçəyə yayın və 24 saat gözlədin. 24 saat sonunda yarpaqlar qurumuş və çıtır çıtır olmalıdır . Əgər 24 saat sonunda yarpaqlar tam qurumadıysa 1 gün daha gözlədin. Daha sonra bir dəmlik qaynamış suya 2-3 çay qaşığı qurudulmuş nanə yarpağı ataraq atəşin üzərindən alın. 10-20 dəqiqə arası dəmlənməsini gözlədikdən sonra yarpaqları süzərək çayınızı içə bilərsiniz. Nanə çayına limon yaraşar ancaq daha şirin olmasını istəsəniz yarım çay qaşığı bal əlavə edə bilərsiniz.



Sizin Reklam Yeriniz